وقتی آدم های جدیدی رو ملاقات میکنم که ازم میپرسند چیکار میکنی؟ من غالبا جواب میدم که « طراح سایت » هستم. من از این اصطلاح استفاده میکنم چون یک عبارت کلی هست که مردم میتونن متوجه بشن که من چیکار میکنم. به طور کلی، اگر از عنوان شغلی خاصی برای معرفی استفاده میکردم، مردمی که خارج از حوزه برنامه نویسی و وب سایت هستند قطعا نمیفهمیدند که دقیقا من چیکار میکنم!
درحقیقت، در مواقعی که با یک شخص غیرحرفه ای در حوزه وب صحبت میکنید اصطلاح «طراحی سایت» یک اصطلاح کلی است ؛ اما هنگامی که شما با کسی در حوزه وب صحبت میکنید، این اصطلاح کلی ممکن است به اندازه کافی برای آن چه که شما آن را انجام میدهید ، کافی نباشد.
بسیاری از مردم از دو اصطلاح «طراحی وب» و «توسعه وب» به جای همدیگر استفاده میکنند ، اما اونها واقعا دو معنی بسیار متفاوت دارند.
اگر شما به دنبال شغلی در حوزه طراحی وب هستید ، یا اگر برای ایجاد وب سایتی برای خود یا شرکتتون به دنبال استخدام متخصص حرفه ای وب هستید ، پس نیاز دارید تفاوت بین این دو اصطلاح و مهارت هایی که با آن ها همراه هست را بدانید. بیاید به این دو اصطلاح نگاه کنیم.
طراح وب ( Web Designer )
طراحی وب رایج ترین واژه برای متخصصان این صنعت است.
اغلب، زمانی که کسی میگوید او یک طراح وب هست، او به مجموعه ی وسیعی از مهارت ها اشاره میکند که یکی از آن ها طراحی بصری است.
بخشی از طراحی مربوط به قسمتی هست که کاربران میبینند و یا درواقع، بخش Front-End وب سایت میباشد. یک طراح وب دغدغه این را دارد که وب سایت چگونه بررسی می شود و کاربران چگونه با آن ارتباط برقرار میکنند. ( طراح تجربه کاربری یا UX Designer )
یک طراحِ خوب، میداند که چگونه از اصول طراحی برای طراحی یک وب سایت استفاده کند که عالی به نظر برسد. آن ها همچنین درباره کارایی یک وب سایت و نحوه ایجاد وب سایت هایی که کاربرپسند (user-friendly) هستند تخصص دارند.
توسعه دهنده وب (Web Developer) :
طراحی و توسعه وب سایت به دو بخش کلی front-end و back-end تقسیم می شود. توسعه دهنده front-end طراحی بصری یک وب سایت را ( که یا خود آن را طراحی کرده و یا بوسیله طراح رابط کاربری ، طراحی شده و به او داده شده ) در کد ایجاد میکند. یک توسعه دهنده front-end از Html برای ساختار وب سایت ، از Css برای تعیین سبک و طرح بصری و شاید از جاوا اسکریپت استفاده خواهد کرد. برای برخی از سایت های کوچک ممکن است تنها به توسعه front-end نیاز باشد اما برای پروژه های پیچیده تر ، توسعه back-end به بازی خواهد آمد.
back-end با برنامه های پیشرفته تر و تعاملات در صفحات وب همراه است. یک توسعه دهنده وب بر روی اینکه سایت چگونه کار میکند و کاربران چگونه کارهای خود را با قابلیت های خاص انجام میدهند تمرکز دارد. این میتواند شامل کار با کدی باشد که با پایگاه داده ارتباط برقرار میکند و یا ویژگی هایی مانند سبدخرید در فروشگاه های اینترنتی که به درگاه های پرداخت آنلاین متصل هستند.
توسعه دهندگان خوب میدانند چگونه CGI و یا اسکریپت هایی مانند PHP را برنامه نویسی کنند. آنها همچنین درباره نحوه کارکرد فرم های وب و چگونگی استفاده از بسته های نرم افزاری مختلف و API ها (application programming interfaces) برای اتصال انواع مختلف نرم افزار به یکدیگر برای ایجاد راه حل هایی که نیازهای خاص مشتری را برای حضور آنلاین خود برآورده می کنند، اطلاعات دارند.
ترجمه بخشی از نوشته خانم Jennifer Kyrnin در رابطه با طراحان و توسعه دهندگان وب سایت
پ.ن: تصاویر متعلق به Adham Dannaway می باشد .
سلامم وقت بخیر
ممنونم مطالب مفید و مختصر بود
سلام وقت شما هم بخیر
ممنون از وقتی که برای مطالعه گذاشتید.
فوق العاده بود. دمتون گرم
ممنون میلاد عزیز